اثر فرآوری بیولوژیک با قارچ پلوروتوس بر تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک کاه نخود و سویا به روش کیسه های نایلونی در گوسفند دالاق

        مجموعه مقالات همایش ملی پرورش و حفظ سرمایه هاي ژنتیکی گوسفندان زل و دالاق (گنبدکاووس- 1391)              

کدمقاله: Art-0372

عنوان مقاله: اثر فرآوری بیولوژیک با قارچ پلوروتوس بر تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک کاه نخود و سویا به روش کیسه های نایلونی در گوسفند دالاق

نویسندگان: محمد ناصحی, نورمحمد تربتی نژاد, سعید زره داران, امیررضا صفائی, مجتبی عفتی

چکیده: این پژوهش به منظور بررسی اثر فرآوری بیولوژیکی با قارچ پلوروتوس فلوریدا (Pleurotus florida) بر برخی ترکیبات شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک کاه نخود و سویا انجام گرفت. کاه نخود و سویا از مزارع استان گلستان جمع-آوری شد و بعد از پاستوریزه شدن, با اسپان قارچ به میزان 5 درصد وزن تر آغشته گردید. پس از 21 روز نمونه ها در آون به منظور توقف رشد قارچ در دمای 60 درجه سانتیگراد خشک شدند. تعیین تجزیه پذیری ماده خشک به روش کیسه های نایلونی انجام گرفت. برای انجام آزمایش تجزیه پذیری از 2 راس قوچ نژاد دالاق فیستولاگذاری شده استفاده گردید و نمونه ها از صفر تا 96 ساعت در شکمبه انکوباسیون شدند. کشت قارچ, مقدار ماده خشک و ماده آلی تیمارهای آزمایشی را به طور معنی داری کاهش داد (01/0P<). پروتئین خام تیمارهای آزمایشی در اثر فرآوری با قارچ به طور قابل توجهی افزایش یافت (01/0P<). کشت قارچ مقدار NDF را در هر دو کاه به طور معنی داری کاست (05/0P<). فرآوری تغییر معنی داری در مقدار ADF تیمارها ایجاد نکرد. بخش قابل تجزیه و محلول در آب (a) تجزیه پذیری تیمارهای آزمایشی در اثر فرآوری با قارچ به طور معنی داری افزایش یافت (01/0P<). بخش قابل تجزیه و نامحلول در آب (b) تجزیه پذیری در کاه سویا با کشت قارچ افزایش نشان داد (05/0P<). نرخ ثابت تجزیه پذیری (c) کاه سویا در اثر فرآوری با قارچ کاهش یافت (05/0P<). بخش های b, a+b و c تجزیه-پذیری کاه نخود در اثر فرآوری با قارچ از نظر آماری تغییر معنی داری پیدا نکردند. تجزیه پذیری موثر تیمارها با کشت قارچ به شکل قابل توجهی افزایش یافت (05/0P<).

 

واژگان كليدي: تجزیه پذیری, فرآوری, قارچ, کاه

.

.

RIAL 20,000 – دریافت مقاله
3462 3462 و

واژگان مهم متن: ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬



... آخرین مقالات ثبت شده در سایت مپکا ...
  • مقایسه تغییرات مکانی ‌مؤلفه های رواناب و رسوب و برخی پارامترهای کیفیت فیزیکی خاک با استفاده از زمین آمار در منطقه فندقلوی استان اردبیل
  • بررسی روابط بین تولید رواناب و رسوب با خصوصیات خاک و پوشش گیاهی با استفاده از دستگاه شبیه ساز باران در منطقه فندقلوی استان اردبیل
  • علل پیدایش آب بندانها وبررسی وضعیت موجود آن در استان گیلان
  • نقش هیدرولوژی حوضه آبخیز رودخانه آجی چای در شهرستان سراب و در یاچه ارومیه در آذربایجان شرقی
  • بررسی رابطه جمعیت و بارندگی در وقوع سیل در استان گیلان
  • بررسی استحصال جریان های سطحی به شیوه سنتی و نوین با هدف احیای اراضی و کاهش فرسایش خندقی در لیاول رودبار
  • بررسی کارآیی تصاویر ماهواره ای مودیس در برآورد تبخیر و تعرق شالیزارهای شهرستان رشت
  • روشی جدید جهت تعیین رابطه دبی- اشل در رودخانه های طبیعی
  • بررسی گرادیان بارندگی در استان گیلان با استفاده از روابط تک متغیره و چند پارامتری
  • پهنه بندی مناطق مستعد استحصال آب باران برای حیات وحش با استفاده از روش سلسله مراتبی
  •  
      ... جدیدترین رویدادها و همایش های علمی ثبت شده در مپکا ...
    * نهمین همایش ملی کشاورزی و منابع طبیعی پایدار | 19 آبان 1397
    * پنجمین همایش ملی زعفران | تربت حیدریه – 23 و 24 آبان 97
    * همایش بین المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی و محیط زیست | مشهدمقدس – 2 شهریور 97
    * همایش ملی ظرفیت های گردشگری و توسعه شهرستان فردوس
    * سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه | تهران – 7 و 8 آذرماه 1396
    * پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری | تهران – 11 خرداد 1396
    * دومین همایش سراسری پژوهشهای نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دامی | تهران – 9 خرداد 1396
    * کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی | تهران – ۵ اسفند ۱۳۹۵
    * سومین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست | اردبیل – ۱۴ بهمن ۹۵
    * اولین کنفرانس ملی صنایع غذایی و ایده های برتر | شیراز – ۲۳ دی ۱۳۹۵

         
         
        
           

    نشانی دفتر مپکا:            

    استان خراسان جنوبی، شهرستان بشرویه،

    بلوار قائم، شهرک شهید جهانیان، کوچه دوم،

    دفتر مرکز پیشبرد خدمات و کاوش اطلاعات علمی-مپکا (مهندس اسماعیلی اول)

    کدپستی: 9781785484

    پست الکترونیک: info@magrica.ir

    تلفن دفتر:

    » در ساعات  اداری :   05632780035

    نمابر: ---

    تلفن همراه مدیر: 09159651647

    logo-samandehi
        
    کلیه خدمات سایت مـپکا، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشد و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
    استفاده از لوگو و نام مپکا به عنوان حامی و همکار علمی، بدون اخذ مجوز کتبی از “مرکز پیشبرد خدمات و کاوش اطلاعات علمی” پیگرد قانونی دارد.