بررسی همبستگی فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و تجمع ترکیبات فنیل پروپانوئیدی تحت تیمار شوری و اسیدسالیسیلیک در کالوس کنگر فرنگی

 

عنوان مقاله: بررسی همبستگی فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و تجمع ترکیبات فنیل پروپانوئیدی تحت تیمار شوری و اسیدسالیسیلیک در کالوس کنگر فرنگی

نویسنده (گان) : سحر زمانی, عظیم قاسم نژاد, مهدی علیزاده, مهران اعلمی   

محل انتشار: مجموعه مقالات اولین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی (گرگان - 1394)

سال انتشار: 1394    |    تعداد صفحات: 5    |    کد ثبت مقاله: MPOG2015-1099

 

مشخصات نویسنده (گان) مقاله :

1- سحر زمانی [ دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان ]

2- عظیم قاسم نژاد [ عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان ]

3- مهدی علیزاده [ عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان ]

4- مهران اعلمی [ عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی گرگان ]      

 

خلاصه مقاله:

متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی در صنایع مختلف اهمیت دارند. افزایش تجمع این ترکیبات در گیاه کامل و یا بافت کشت  شده هدف بسیاری از تحقیقات بوده و هست. شوری و اسید  سالیسیلیک به عنوان الیسیتور (محرک) سبب ایجاد پاسخ دفاعی گیاه و افزایش بیوسنتز متابولیت های ثانویه می گردند. فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) به عنوان آنزیم کلیدی در تشکیل ترکیبات فنیل پروپانوئیدی می باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی همبستگی فعالیت آنزیم PAL و ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی کالوس کنگر فرنگی تحت تیمار شوری (در۵ سطح صفر تا ۲۰۰ میلی-مولار) و اسید  سالیسیلیک (در ۴ سطح صفر تا ۳۰۰ میلی مولار) انجام شد. طبق نتایج بدست آمده شوری اثر معنی داری بر فعالیت آنزیم PAL و تجمع ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی داشت. تحت تاثیر غلظت ۲۰۰ میلی مولار شوری بیشترین میزان فعالیت آنزیم PAL, ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی حاصل شد. اسید  سالیسیلیک نیز تاثیر معنی داری بر فعالیت آنزیم PAL, ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی داشت به گونه ای که کالوس های تیمار شده با ۱۰۰ میکرو مولار اسید  سالیسیلیک بیشترین میزان ترکیبات مذکور را نسبت به شاهد داشتند. اثر متقابل شوری و اسید  سالیسیلیک بر پارامترهای مطالعه  شده اثر معنی داری داشت. در ترکیب تیماری ۲۰۰ میلی مولار شوری و ۳۰۰ میکرو مولار اسید  سالیسیلیک بیشترین میزان فعالیت آنزیم PAL و تجمع ترکیبات فنیل پروپانوئیدی مشاهده شد. نظر به همبستگی مثبت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و ترکیبات فنیل-پروپانوئیدی و نقش کلیدی این آنزیم در بیوسنتز ترکیبات مذکور و همچنین اثر گذاری مثبت الیسیتور های مورد  بررسی می توان از شوری و اسید  سالیسیلیک به منظور تولید اقتصادی ترکیبات فنیل پروپانوئیدی در کنگر فرنگی استفاده نمود.

واژگان کلیدی: الیسیتور, فنل, فلاونوئید, PAL



 

لینک دائمی این مقاله در سایت مپکا :   http://magrica.ir/?p=19973

 
در صورت استفاده از این مقاله و ارجاع به نتایج آن، میتوانید از عبارت ذیل در بخش منابع پژوهش خود استفاده نمایید


نحوه ارجاع دهی در قسمت منابع پژوهش:
زمانی، سحر ؛ قاسم نژاد، عظیم ؛ علیزاده، مهدی ؛ اعلمی، مهران . (1394). بررسی همبستگی فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و تجمع ترکیبات فنیل پروپانوئیدی تحت تیمار شوری و اسیدسالیسیلیک در کالوس کنگر فرنگی. مجموعه مقالات اولین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی19973 (کد ثبت مقاله در مپکا: MPOG2015-1099).


نحوه ارجاع دهی در داخل متن:

مقاله با یک نویسنده: (زمانی، 1394)

مقاله با دو نویسنده: (زمانی و قاسم نژاد، 1394)

مقاله با بیش از دو نویسنده: (زمانی و همکاران، 1394)

 
 
 

واژگان مهم متن: ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬



... آخرین مقالات ثبت شده در سایت مپکا ...
  • مقایسه تغییرات مکانی ‌مؤلفه های رواناب و رسوب و برخی پارامترهای کیفیت فیزیکی خاک با استفاده از زمین آمار در منطقه فندقلوی استان اردبیل
  • بررسی روابط بین تولید رواناب و رسوب با خصوصیات خاک و پوشش گیاهی با استفاده از دستگاه شبیه ساز باران در منطقه فندقلوی استان اردبیل
  • علل پیدایش آب بندانها وبررسی وضعیت موجود آن در استان گیلان
  • نقش هیدرولوژی حوضه آبخیز رودخانه آجی چای در شهرستان سراب و در یاچه ارومیه در آذربایجان شرقی
  • بررسی رابطه جمعیت و بارندگی در وقوع سیل در استان گیلان
  • بررسی استحصال جریان های سطحی به شیوه سنتی و نوین با هدف احیای اراضی و کاهش فرسایش خندقی در لیاول رودبار
  • بررسی کارآیی تصاویر ماهواره ای مودیس در برآورد تبخیر و تعرق شالیزارهای شهرستان رشت
  • روشی جدید جهت تعیین رابطه دبی- اشل در رودخانه های طبیعی
  • بررسی گرادیان بارندگی در استان گیلان با استفاده از روابط تک متغیره و چند پارامتری
  • پهنه بندی مناطق مستعد استحصال آب باران برای حیات وحش با استفاده از روش سلسله مراتبی
  •  
      ... جدیدترین رویدادها و همایش های علمی ثبت شده در مپکا ...
    * نهمین همایش ملی کشاورزی و منابع طبیعی پایدار | 19 آبان 1397
    * پنجمین همایش ملی زعفران | تربت حیدریه – 23 و 24 آبان 97
    * همایش بین المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی و محیط زیست | مشهدمقدس – 2 شهریور 97
    * همایش ملی ظرفیت های گردشگری و توسعه شهرستان فردوس
    * سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه | تهران – 7 و 8 آذرماه 1396
    * پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری | تهران – 11 خرداد 1396
    * دومین همایش سراسری پژوهشهای نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دامی | تهران – 9 خرداد 1396
    * کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی | تهران – ۵ اسفند ۱۳۹۵
    * سومین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست | اردبیل – ۱۴ بهمن ۹۵
    * اولین کنفرانس ملی صنایع غذایی و ایده های برتر | شیراز – ۲۳ دی ۱۳۹۵

         
         
        
           

    نشانی دفتر مپکا:            

    استان خراسان جنوبی، شهرستان بشرویه،

    بلوار قائم، شهرک شهید جهانیان، کوچه دوم،

    دفتر مرکز پیشبرد خدمات و کاوش اطلاعات علمی-مپکا (مهندس اسماعیلی اول)

    کدپستی: 9781785484

    پست الکترونیک: info@magrica.ir

    تلفن دفتر:

    » در ساعات  اداری :   05632780035

    نمابر: ---

    تلفن همراه مدیر: 09159651647

    logo-samandehi
        
    کلیه خدمات سایت مـپکا، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشد و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
    استفاده از لوگو و نام مپکا به عنوان حامی و همکار علمی، بدون اخذ مجوز کتبی از “مرکز پیشبرد خدمات و کاوش اطلاعات علمی” پیگرد قانونی دارد.