بررسی تأثیر اسید هیومیک و کود آهن بر شاخص های فیزیولوژیکی زیره سبز (Cuminumcyminum)

 

عنوان مقاله: بررسی تأثیر اسید هیومیک و کود آهن بر شاخص های فیزیولوژیکی زیره سبز (Cuminumcyminum)

نویسنده (گان) : ناصر بارانی, علیرضا سیروس مهر, محمد اصغری پور    

محل انتشار: مجموعه مقالات نخستین کنفرانس ملی توسعه کشاورزی، زمین سالم (تهران-1394)

سال انتشار: 1394    |    تعداد صفحات: 9    |    کد ثبت مقاله: Heca15-00170010

 

مشخصات نویسنده (گان) مقاله :

1- ناصر بارانی [ دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت, دانشگاه زابل ]

2- علیرضا سیروس مهر [ استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات, دانشگاه زابل ]

3- محمد اصغری پور [ دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات, دانشگاه زابل ]        

 

خلاصه مقاله:

با توجه به اهمیت زیره سبز و با عنایت به تاثیر تغذیه بهینه گیاهی و اثر مقادیر مختلف محلول پاشی آهن و اسید هیومیک در حصول عملکرد مناسب, آمایشی مزرعه ای جهت بررسی اثرات اسید هیومیک و نانو کلات آهن بر ویژگی های کمی و کیفی زیره سبز ( Cuminumcyminum ) به صورت فاکتوریل و در قابل طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1392 در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل (چاه نیمه) اجرا گردید. فاکتور اول شامل محلول پاشی با اسید هیومیک در دو سطح 1) شاهد و 2) 3 لیتر در هکتار و فاکتور دوم نیز محلول پاشی سطوح مختلف کود آهن (معمولی و نانو کلات آهن) در هفت سطح بود که عبارتند از :1) عدم مصرف کود 2) 4/1 لیتر در هکتار کود آهن 3) 8/2 لیتر در هکتار کود آهن 4) 6/5 لیتر در هکتار کود آهن 5) 1 کیلوگرم در هکتار کود نانو کلات آهن 6) 2 کیلوگرم در هکتار کود نانو کلات آهن 7) 4 کیلوگرم در هکتار کود نانو کلات آهن بود. تجزیه واریانس داده ها نشان داد در یکبار محلول پاشی اسید هیومیک قبل از گلدهی درصد و عملکرد اسانس , غلظت رنگیزه های فتوسنتزی افزایش معنی داری یافت,. برتری 17,2, 14 درصدی کلروفیل کل, درصد اسانس, عملکرد اسانس در شرایط استفاده از 3 لیتر اسید هیومیک گواهی بر ادعای فوق است. سطوح مختلف کود میکرو و نانو آهن با تاثیر مثبت بر درصد و عملکرد اسانس و به خصوص افزایش غلظت رنگیزه های فتوسنتزی در مقایسه با عدم کود باعث افزایش معنی دار عملکرد دانه گردید. در بین پارامترهای اندازه گیری شده افزایش 56و 47 درصدی عملکرد اسانس و کلروفیل کل در استفاده از 4 کیلوگرم نانو کلات آهن بهبود این صفات بیش از سایر صفات اندازه گیری شده بود. نتیجتاً برهمکنش اسید هیومیک و آهن بر صفات کمی و کیفی در زیره مبنی بر بهبود آن در استفاده همزمان از اسید هیومیک و نانوکلات آهن بوده است. این تحقیق بطور گویا بیان کننده نقش مفید و موثر اسید هیومیک و کود آهن بر رشد و خصوصیات رشدی در گیاه دارویی زیره سبز بود.

.

 



 

لینک دائمی این مقاله در سایت مپکا :   http://magrica.ir/?p=16800

 
در صورت استفاده از این مقاله و ارجاع به نتایج آن، میتوانید از عبارت ذیل در بخش منابع پژوهش خود استفاده نمایید


نحوه ارجاع دهی در قسمت منابع پژوهش:
بارانی، ناصر ؛ سیروس مهر، علیرضا ؛ اصغری پور، محمد . (1394). بررسی تأثیر اسید هیومیک و کود آهن بر شاخص های فیزیولوژیکی زیره سبز (Cuminumcyminum). مجموعه مقالات نخستین کنفرانس ملی توسعه کشاورزی، زمین سالم16800 (کد ثبت مقاله در مپکا: Heca15-00170010).


نحوه ارجاع دهی در داخل متن:

مقاله با یک نویسنده: (بارانی، 1394)

مقاله با دو نویسنده: (بارانی و سیروس مهر، 1394)

مقاله با بیش از دو نویسنده: (بارانی و همکاران، 1394)

 
 
 

واژگان مهم متن: ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬ ٬



... آخرین مقالات ثبت شده در سایت مپکا ...
  • مقایسه تغییرات مکانی ‌مؤلفه های رواناب و رسوب و برخی پارامترهای کیفیت فیزیکی خاک با استفاده از زمین آمار در منطقه فندقلوی استان اردبیل
  • بررسی روابط بین تولید رواناب و رسوب با خصوصیات خاک و پوشش گیاهی با استفاده از دستگاه شبیه ساز باران در منطقه فندقلوی استان اردبیل
  • علل پیدایش آب بندانها وبررسی وضعیت موجود آن در استان گیلان
  • نقش هیدرولوژی حوضه آبخیز رودخانه آجی چای در شهرستان سراب و در یاچه ارومیه در آذربایجان شرقی
  • بررسی رابطه جمعیت و بارندگی در وقوع سیل در استان گیلان
  • بررسی استحصال جریان های سطحی به شیوه سنتی و نوین با هدف احیای اراضی و کاهش فرسایش خندقی در لیاول رودبار
  • بررسی کارآیی تصاویر ماهواره ای مودیس در برآورد تبخیر و تعرق شالیزارهای شهرستان رشت
  • روشی جدید جهت تعیین رابطه دبی- اشل در رودخانه های طبیعی
  • بررسی گرادیان بارندگی در استان گیلان با استفاده از روابط تک متغیره و چند پارامتری
  • پهنه بندی مناطق مستعد استحصال آب باران برای حیات وحش با استفاده از روش سلسله مراتبی
  •  
      ... جدیدترین رویدادها و همایش های علمی ثبت شده در مپکا ...
    * نهمین همایش ملی کشاورزی و منابع طبیعی پایدار | 19 آبان 1397
    * پنجمین همایش ملی زعفران | تربت حیدریه – 23 و 24 آبان 97
    * همایش بین المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی و محیط زیست | مشهدمقدس – 2 شهریور 97
    * همایش ملی ظرفیت های گردشگری و توسعه شهرستان فردوس
    * سومین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه | تهران – 7 و 8 آذرماه 1396
    * پنجمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری | تهران – 11 خرداد 1396
    * دومین همایش سراسری پژوهشهای نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دامی | تهران – 9 خرداد 1396
    * کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در علوم زیستی | تهران – ۵ اسفند ۱۳۹۵
    * سومین کنفرانس ملی علوم و مدیریت محیط زیست | اردبیل – ۱۴ بهمن ۹۵
    * اولین کنفرانس ملی صنایع غذایی و ایده های برتر | شیراز – ۲۳ دی ۱۳۹۵

         
         
        
           

    نشانی دفتر مپکا:            

    استان خراسان جنوبی، شهرستان بشرویه،

    بلوار قائم، شهرک شهید جهانیان، کوچه دوم،

    دفتر مرکز پیشبرد خدمات و کاوش اطلاعات علمی-مپکا (مهندس اسماعیلی اول)

    کدپستی: 9781785484

    پست الکترونیک: info@magrica.ir

    تلفن دفتر:

    » در ساعات  اداری :   05632780035

    نمابر: ---

    تلفن همراه مدیر: 09159651647

    logo-samandehi
        
    کلیه خدمات سایت مـپکا، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشد و فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
    استفاده از لوگو و نام مپکا به عنوان حامی و همکار علمی، بدون اخذ مجوز کتبی از “مرکز پیشبرد خدمات و کاوش اطلاعات علمی” پیگرد قانونی دارد.